Die op zoek is naar een partner voor de totaalrenovatie van mijn zaak
En ben op zoek naar een betrouwbare uitvoerder voor mijn belevingsconcept
Restaurant Poortershuyze was meer dan 25 jaar een begrip in Sijsele. Nog voor de coronapandemie uitbrak, besloot zaakvoerder Charles Geeraert het over een andere boeg te gooien. In Bossuyt Shop Interiors vond hij een partner die zijn restaurant tot een warme en trendy traiteurzaak omtoverde. “Wat wij voor ogen hadden, heeft Bossuyt tastbaar gemaakt. Ze begrepen onmiddellijk waar we naartoe wilden”, stelt Charles Geeraert, zaakvoerder van van Traiteur Goût.
Het verhaal van Traiteur Goût begon 27 jaar geleden. Langs de drukke Bruggesteenweg in Sijsele opende Charles Geeraert, samen met zijn vrouw Isabelle, het restaurant Poortershuyze. De zaak groeide uit tot een begrip in de regio, waar veel Sijselenaren ooit een communiefeest, babyborrel of trouw hebben beleefd. Maar de vele jaren horeca eisten hun tol. Charles wilde het rustiger aan doen, maar wilde tegelijk wel blijven koken. Het idee voor zijn traiteurzaak was geboren.
De ondernemer trok vervolgens naar Bossuyt om zijn plannen concreet vorm te geven. Naast een traiteurwinkel moest de nieuwe inrichting ook onderdak bieden aan een keramiekatelier waar echtgenote Isabelle workshops kan geven. “We willen ons ambachtelijke karakter in de verf zetten en beide activiteiten vullen elkaar mooi aan. De creaties van mijn vrouw kunnen we gebruiken om onze gerechten te presenteren. De winkel moet daarnaast vooral warmte en gezelligheid uitstralen”, stelt Charles.
Op basis van deze input legde Bossuyt enkele weken later een eerste ontwerp op tafel. “De interieurarchitect koos voor houten accenten, staal en hoge ramen die veel licht binnen laten. Het plafond werd zwart geschilderd. Daar stond onze architect aanvankelijk sceptisch tegenover. Maar Bossuyt stelde zich flexibel op: we mochten tijdens de uitvoering nog een ander kleur kiezen. Daar zijn we uiteindelijk niet op ingegaan, want we hadden tijdens de werken alle vertrouwen in het eindresultaat.”
De herinrichting nam vier weken in beslag. “Het team van Bossuyt is een goed geoliede machine. Achtereenvolgens kwamen koeltechnici, schilders, schrijnwerkers en elektriciens langs. Het waren één voor één vakmensen die perfect op elkaar afgestemd waren. Om de twee weken hadden we ook een afspraak met de projectverantwoordelijke om de vorderingen te bespreken. In de tussentijd konden we zorgeloos verder werken en onze klanten take-away gerechten blijven aanbieden.”
Laat van je horen zodat we je kunnen adviseren én goesting geven: om te ondernemen, om je bedrijf te laten groeien en om elke dag aan de slag te gaan in een inspirerend interieurconcept.
Volledig volgens planning leverde Bossuyt eind januari 2021 de winkel op. Vooral de open keuken is voor Charles een meerwaarde. Maar Bossuyt dacht ook na over de flow in de zaak. “Klanten komen langs één deur binnen, waar ze eerst de zelfbedieningstoog passeren. Als ze doorlopen tot aan de kassa komen ze sowieso ook langs de stijlvolle witmarmeren toonbank met onze versbereidingen. De meeste klanten krijgen dan het water in de mond en kunnen het niet laten om nog iets mee te nemen.”
Een feestelijke opening van Traiteur Goût zat er door corona niet in. De eerste 600 klanten kregen bij hun aankoop wel een uniek, zelf ontworpen keramisch bordje. “We wilden toch iets bijzonder doen voor onze klanten. Zij hebben ons de afgelopen maanden gesteund en we waren erg benieuwd naar hun reacties. En die waren unaniem lovend! De winkel is een beleving geworden. Ze oogt open, waardoor we het contact met de klanten kunnen behouden, en is professioneel en eigentijds. De switch hebben we ons alvast geen moment beklaagd. Het fundament is er om ook van Traiteur Goût een vaste waarde te maken”, besluit Charles Geeraert.